ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ПИВОМАНІВ

Положення пляшки

Пиво необхідно зберігати вертикально та не збовтувати – це зменшить контакт напою із пробкою (кришкою) та повітрям під нею. Крім того, в деяких сортів пива допустимий дріжджовий осад, при правильному положенні пляшки він збирається на денці і не потрапляє в келих.

Місце зберігання

Місце зберігання повинно бути прохолодним, сухим, без потрапляння прямого сонячного світла, (можна зберігати в холодильнику, але в жодному разі не в морозиловці). На заводах пиво розливають у пляшки із темного скла, щоб ізолювати від руйнівного впливу ультрафіолету.

Правила наливу

  • Світлі сорти пива піняться більше, ніж темне.

  • Пивний келих обов'язково повинен бути ідеально чистим та абсолютно сухим – крапельки води порушують процедуру наливу, можуть перешкодити утворенню пінної шапки.

  • Починати наливати пиво у келих необхідно, тримаючи його під кутом 45°. - По мірі наливу віддаляти і вирівнювати келих, аби утворилась піна.

  • Оптимально, щоб горлечко не стикалося з краєм склянки, а було трохи вище.

  • Напій повинен литися на середину стінки.

  • Наливати напій в середньому темпі, інакше піна не утвориться, а аромат не розкриється в повній мірі. Якщо ви ллєте надто швидко, то келих наповниться піною, а не напоєм.

  • Товщина піни має бути "на два пальці" - 3-4 см. Вона захищає пиво від нагрівання і окислення, так воно довше зберігає свій смак.

  • Якщо налити пиво без піни, газ залишиться у пиві і його буде складніше пити. І це дасть важкість у шлунку.

Температура і вологість

Пиво необхідно вживати охолодженим, але не крижаним – при заморожуванні (як і при нагріванні) смак псується. Щодо оптимальної температури, тут діє досить просте правило: чим міцніше пиво, тим вище може бути температура його зберігання.

Для світлого лагера і еля підійде режим 7-10°C, стаути і темні елі найкраще почувають себе при температурі 12,8–15,5°C, а більшість сортів прекрасно зберігається і при стандартній температурі 10-12,8°C. Рекомендована відносна вологість повітря – 85%.

Термін зберігання

  • Кег закритий - 21д.

  • Кег відкритий - 7д.

  • Скло 0,33 і 1л - 90 діб з дати розливу.

Зв'язок з нами

Виникли питання або потрібна додаткова інформація? Зв'яжіться з нами:

Ми завжди раді допомогти вам!